Inboedelwaardemeter

Snel naar...

Over de inboedelwaardemeter

Introductie

De inboedelwaardemeter is een hulpmiddel om snel, eenvoudig en op objectieve wijze de globale waarde van uw inboedel vast te stellen. We vragen u om de inboedelwaardemeter in te vullen omdat u een nieuwe verzekering af wilt sluiten of een wijziging door wilt voeren, of om te toetsen of een eerder opgegeven inboedelwaarde nog voldoet.

Puntensysteem

Het puntensysteem van deze inboedelwaardemeter is gebaseerd op onderzoek uit 2023 naar de waarde van de inboedel van een groot aantal huishoudens in Nederland. Dit onderzoek heeft uitgewezen dat de inboedelwaarde vrij nauwkeurig kan worden vastgesteld aan de hand van de leeftijd en het inkomen van de hoofdkostwinner, de samenstelling van het huishouden en de oppervlakte van de woning.

Uitzonderingen

De inboedelwaardemeter kan alleen worden gebruikt als het nettomaandinkomen
van de hoofdkostwinner maximaal € 4.850 bedraagt en/of het woonoppervlak niet groter is dan 300m². Is de inboedelwaardemeter niet voor uw situatie geschikt, neem dan contact met ons op.

Disclaimer

Let op: de inboedelwaardemeter is alleen bedoeld als een hulpmiddel om de waarde van uw inboedel globaal vast te stellen; de uitkomsten kunnen daarom niet gelden als getaxeerde waarde in de zin van de wet. Daarnaast wordt geadviseerd om deze inboedelwaardemeter alleen te hanteren in combinatie met een verzekering met garantie tegen onderverzekering.

Direct invullen

Hieronder vult u snel en eenvoudig uw inboedelwaardemeter online in. Toch liever op papier? Klik hier om een inboedelwaardemeter te downloaden en te printen. Maak een duidelijke foto of scan van uw formulier en stuur deze per e-mail naar info@heemzaethe.nl, of via WhatsApp naar +3185052700. U mag uw formulier ook per post sturen naar:

Heemzaethe
Antwoordnummer 776
9700 WB  GRONINGEN
(geen postzegel nodig)

Geen toegang tot een printer? Klik hier om een inboedelwaardemeter per post te ontvangen.

Scroll naar boven