Nieuws en achtergrond

Zoeken

Verzekeringspakket of alles los?

Bijgewerkt op: 24 nov. 2020

Veel verzekeraars hebben prominent op hun website staan dat ze pakketkorting geven. Hoe meer verzekeringen u er onderbrengt, hoe hoger uw korting. Ook betaalt u steeds één factuur voor al uw verzekeringen en hoeft u bij schade niet uit te zoeken onder welke verzekering het precies gedekt is. Wel zo overzichtelijk. Klinkt ideaal, zo'n verzekeringspakket! Maar zitten er ook nadelen aan?


pakketkorting is niet altijd goedkoper

Met pakketkorting krijgt u hogere kortingen als u meer verzekeringen afsluit (Bron: Pexels)


Premie

Elke verzekeraar heeft weer andere kortingsregelingen. Meestal krijgt u vanaf 2 of 3 verzekeringen korting en ligt de maximale korting tussen 5 en 10%. Houd er rekening mee dat zelfs pakketten met een maximale korting duurder kunnen zijn dan met zorg uitgekozen losse verzekeringen! Zeker bij autoverzekeringen kunnen de premies ver uit elkaar liggen. Het kan daardoor voordeliger zijn om uw auto ergens anders te verzekeren dan bijvoorbeeld uw inboedel.


Kwaliteit

Verzekeraars bieden hetzelfde soort verzekeringen aan, maar de voorwaarden van de specifieke producten kunnen erg van elkaar verschillen. Het is heel goed mogelijk dat bijvoorbeeld de voorwaarden van de inboedelverzekering van een verzekering perfect bij u passen, terwijl die van de rechtsbijstandverzekering niet optimaal zijn voor u. Wilt u dat elke verzekering aansluit op uw situatie en de beste prijs-kwaliteitsverhouding heeft, dan is een pakket niet altijd de meest voor de hand liggende keuze.


Serviceprovider

Wilt u het gemak van al uw verzekeringen bij dezelfde verzekeraar hebben én kunnen kiezen uit premies en voorwaarden? Dan is een serviceprovider, ook wel een gevolmachtigd agent genoemd, een uitkomst! Serviceproviders hebben een ruim aanbod aan producten van verschillende verzekeraars. Binnen dat aanbod kunt u naar hartenlust mixen en matchen. Zelfs als al uw verzekeringen van een andere verzekeraar zijn betaalt u één factuur aan de serviceprovider.


Een van onze adviseurs maakt graag een vergelijking voor u (Bron: Pexels)


Laat uw adviseur het uitzoekwerk doen

Een verzekeringspakket bij één verzekering kan een prima optie zijn, maar het is niet per se de beste optie voor u. Wilt u weten of er producten op de markt zijn die beter bij u en uw wensen passen? Neem dan contact met ons op. Een van onze adviseurs neemt met u door waar u behoefte aan hebt en maakt, geheel vrijblijvend, een vergelijking voor u. Wij kijken niet alleen naar de premie, maar ook naar de voorwaarden. Doordat we met vrijwel alle Nederlandse verzekeraars én serviceproviders samenwerken kunnen we u altijd een mooi aanbod doen. Ook als u (nog) geen klant bij ons bent.