Nieuws en achtergrond

Zoeken

Verzekering via het reisbureau verstandig?

Bijgewerkt op: 24 nov. 2020

Wist u dat reisbureaus geen vergunning nodig hebben om u een reisverzekering te verkopen? Ze mogen u een verzekering aanbieden omdat het om een zogenaamd nevenproduct gaat: een aanvulling op uw aanschaf. Voorwaarde is wel dat de reis korter duurt dan 3 maanden en de premie per persoon niet boven de € 200 uitkomt. Hartstikke fijn natuurlijk, gemakkelijk even een extra vinkje zetten voor het afrekenen en u gaat verzekerd op reis! Maar gaat u ook goed verzekerd op reis?


Prijs

Een kortlopende reisverzekering afsluiten via uw reisbureau is gemakkelijk, maar u betaalt vaak wel extra voor dat gemak. Een losse kortlopende reisverzekering is meestal goedkoper. Gaat u vaker per jaar op vakantie? Kijk dan eens naar een doorlopende reisverzekering. Dat kan u veel geld schelen.


reisverzekering via reisbureau

Reisbureaus hebben geen vergunning nodig om u een reisverzekering te verkopen (Bron: Pexels)


Geen advies

Een reisbureau mag u wel een reisverzekering verkopen, maar mag u er zonder vergunning niet over adviseren. Dat kan tot problemen leiden, bijvoorbeeld bij dure reizen. Een standaard annuleringsverzekering is dan vaak niet voldoende om de kosten te dekken. De reisorganisator mag u daar wel op wijzen, maar mag u niet adviseren over hoe u uw reis wél goed verzekert. Daardoor gaan veel mensen onderverzekerd op vakantie.

Als u een reis boekt die uit verschillende elementen bestaat, ook als u dat in één keer via een reisbureau doet, heet dat een samengestelde reis. Denk bijvoorbeeld aan een losse vlucht en een losse boeking bij een hotel in plaats van een pakketreis. Bij samengestelde reizen is het opletten geblazen! Niet alle annuleringsverzekeringen dekken namelijk alle onderdelen van een samengestelde reis. Stel, u hebt een reis gepland met de volgende onderdelen:

  • Vlucht Nederland - Curaçao;

  • Hotel Curaçao;

  • Vlucht Curaçao - Bonaire;

  • Hotel Bonaire;

  • Vlucht Bonaire - Nederland.

De vlucht van Curaçao naar Bonaire komt te vervallen. U kunt kiezen: u past uw reis aan zodat u toch nog van uw vakantie kunt genieten, of u annuleert de laatste twee onderdelen van de reis en keert terug naar huis. Als uw reisverzekering geen samengestelde reizen dekt krijgt u geen vergoeding voor de kosten die u maakt om uw reis aan te passen en worden ook de geannuleerde onderdelen niet vergoed.


Vrijblijvende offerte

Staat u op het punt om een reis te boeken en twijfelt u over uw reisverzekering? Neem dan contact met ons op. Wij nemen graag met u door welke dekking u precies nodig hebt en maken een geheel vrijblijvende prijsberekening voor u. U kunt bij ons terecht voor kortlopende- en doorlopende reis- en annuleringsverzekeringen.