Nieuws en achtergrond

Zoeken

Nederlander honkvast met woonverzekeringen

Bijgewerkt op: 24 nov. 2020

Voor autoverzekeringen willen we nog wel eens rondshoppen, maar als het op woonverzekeringen aankomt zijn we erg trouw. Denk hierbij aan uw woonhuis-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering. Uit recent onderzoek blijkt dat Nederlanders hun woonverzekeringen gemiddeld 16 jaar bij dezelfde verzekeraar laten lopen! Regelmatige checks om te kijken of de verzekeringen nog passend zijn ontbreken vaak. Onverstandig, want zo sluipen over- en onderverzekering er gemakkelijk in. Ook loopt u het risico meer premie te betalen dan nodig.


Weinig actie

Wist u dat drie op de vijf verzekerden nog nooit is overgestapt naar een andere woonverzekeraar? En dat twee op de vijf geen idee heeft hoeveel ze betalen voor hun verzekeringen? Rondkijken en vergelijken wordt weinig gedaan. Zo heeft vorig jaar slechts 14 procent naar een andere verzekeraar gekeken. Over het algemeen worden de verzekeringen pas onder de loep genomen als daar een directe aanleiding voor is. Bijvoorbeeld een prijsverhoging, een verhuizing of onvrede over de service van de verzekeraar.


Nederlands blijven vaak jarenlang bij dezelfde verzekeraar

Nederlanders blijven vaak jarenlang bij dezelfde verzekeraar (Bron: Pexels)


Rondkijken loont

De wereld om ons heen verandert. Zo werd bijvoorbeeld in 2008 de eerste smartphone in Nederland geïntroduceerd. Vandaag de dag heeft bijna 90 procent van de Nederlanders een smartphone. Verzekeraars updaten hun producten daarom regelmatig om ervoor te zorgen dat ze aan blijven sluiten op de behoeftes van de markt. Ook premies worden steeds bijgesteld. Maar uw verzekeringen krijgen niet automatisch de nieuwste voorwaarden en premies mee. Zo heel soms is een product zó verouderd dat de verzekeraar geen andere optie ziet dan het te vervangen door een geheel nieuw product. De voorwaarden zijn dan vaak beter dan eerst, maar met een beetje pech schiet de premie ook omhoog!

Het is verstandig om eens per jaar, zo rond de verlenging van uw verzekeringen, te controleren of al uw gegevens nog kloppen. Kijk dan ook meteen of een andere verzekeraar producten heeft die op dit moment beter bij u passen. Bijvoorbeeld omdat u bij die verzekeraar minder betaalt voor min of meer dezelfde voorwaarden. Of omdat er een nieuw product op de markt is dat precies op uw leven aansluit.


Adviseur kijkt met u mee

Als u bij Heemzaethe verzekerd bent controleren wij elk jaar samen met u of uw verzekeringen nog bij u passen. Zo raakt u nooit over- of onderverzekerd en betaalt u niet meer premie dan nodig. Nog geen klant bij ons? Neem dan eens contact met ons op voor een gratis adviesgesprek. Hebben we een gunstiger voorstel voor u, dan doen we u een aanbod. Uiteraard geheel vrijblijvend. Is alles dik in orde? Dan laten we u dat ook eerlijk weten. Want bij ons krijgt u altijd onafhankelijk en objectief advies.