Nieuws en achtergrond

Zoeken

Een op de drie Nederlanders mijdt weleens zorg wegens kosten

Bijgewerkt op: 24 nov. 2020

Online prijsvergelijker PriceWise heeft onderzoek gedaan naar hoe goed Nederlanders op de hoogte zijn van de dekking van hun zorgverzekering. Daaruit blijkt dat voor veel mensen onduidelijk is wat de basisverzekering precies vergoedt. Ook weten ze vaak niet welke kosten meetellen voor het eigen risico. En dat kan voor veel problemen zorgen.


Een onverwachte nota voor zorg waarvan u dacht dat het vergoed zou worden is natuurlijk erg vervelend. Maar zorg mijden om kosten te voorkomen kan op langere termijn juist voor hogere nota’s en meer gezondheidsklachten zorgen. Denk bijvoorbeeld aan een kleine tandontsteking. Als die onbehandeld blijft wordt de ontsteking groter. Dat zorgt niet alleen voor meer pijn, maar er is ook een uitgebreidere behandeling nodig dan voor de beginnende kleine ontsteking.


Tip: Twijfelt u of u recht hebt op een vergoeding voor zorg? Neem dan contact op met uw verzekeraar of tussenpersoon. Die kan u precies vertellen wat wel en niet wordt vergoed en waarvoor het eigen risico of een eigen bijdrage geldt. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

dokter met stethoscoop

Het mijden van zorg kan op langere termijn leiden tot meer gezondheidsklachten en hogere nota's (Bron: Unsplash)


Een op de drie mensen die meededen aan het onderzoek gaven aan weleens zorg over te slaan vanwege de verwachte kosten. De meesten hadden het over een bezoek aan de tandarts of mondhygiënist en fysiotherapie. Maar ook medicijnen, chirurgische ingrepen en het kopen van medische hulpmiddelen werden genoemd.

Het kiezen van de juiste zorgverzekering is maatwerk. Misschien hebt u nu een uitgebreid aanvullend pakket maar claimt u eigenlijk alleen maar tandartskosten. Of misschien hebt u juist alleen een basisverzekering, maar betaalt u meer aan facturen voor aanvullende zorg dan dat een aanvullende zorgverzekering zou kosten. Weten welke verzekering bij u past? Vul onze zorgvergelijker in en geef uw wensen aan. Zodra alle verzekeraars hun premies bekend hebben gemaakt ontvangt u dan een e-mail met een passend aanbod.

Liever eerst overleggen met een adviseur? Neem dan contact met u op. We brengen graag samen met u in kaart welke dekking het meest geschikt is voor u.