Nieuws en achtergrond

Zoeken

Brommer populair in coronatijd

Bijgewerkt op: 24 nov. 2020

De verkoop van brommers is in de eerste 7 maanden van 2020 zo’n 30 procent toegenomen ten opzichte van vorig jaar. Dat komt waarschijnlijk doordat veel mensen een alternatief zoeken voor het openbaar vervoer. Ze willen bijvoorbeeld meer ruimte overlaten voor mensen die echt niet zonder het ov kunnen, hebben hun abonnement tijdelijk stilgezet omdat ze nu vanuit huis werken of willen plekken waar veel mensen samenkomen vermijden. De bromfiets blijkt een populair alternatief.


Voordeliger dan een auto

Een bromfiets heeft meerdere voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld een auto. U vermijdt er makkelijker files mee, vindt altijd wel ergens een parkeerplek en overbrugt kortere afstanden in een mum van tijd. Daarbij is een bromscooter zowel in aanschaf, gebruik als verzekering vaak goedkoper dan een auto. Overweegt u een brommer aan te schaffen? We kijken graag met u mee naar een goede verzekering! Neem contact met ons op voor een vrijblijvende prijsopgave.


De brommer wint aan populariteit

De scooter wint aan populariteit in coronatijd (Bron: Pexels)


Schadevrije jaren

Verwacht u uw bromfiets in de toekomst in te ruilen voor een auto, laat het ons weten! We zoeken dan een verzekeraar voor u uit waar u de jaren die u schadevrij rijdt op uw brommer mee kunt nemen naar een volgende autoverzekering.


Tip: elektrische scooter

Een elektrische scooter is meestal iets duurder in aanschaf, maar veel goedkoper in gebruik dan een benzinescooter. De accu kan eenvoudig thuis worden opgeladen. Wist u dat in het Klimaatakkoord staat dat alle nieuwe scooters vanaf 2025 elektrisch moeten zijn?